Home » Jubilea » Antwerpen Koffiestad: 120 jaar Rombouts Koffie

Antwerpen Koffiestad: 120 jaar Rombouts Koffie

In 1896 huurde de Antwerpenaar Franciscus Rombouts een koffietrommel en begon op het Zuid in Antwerpen koffie te branden. Tot aan de Tweede Wereldoorlog bleef zijn bedrijf relatief klein. Vanaf 1950 kwam daar verandering in. De drie zonen van de stichter kwamen in de zaak en zij hebben de onderneming bloeiend gemaakt. Zo lanceerden ze in 1964 een wereldprimeur: de plastic koffiefilter.

Rombouts had intussen een nieuwe fabriek gebouwd in de Rudolfstraat. Tussen 1993 en 1998 verhuisde het bedrijf naar Aartselaar, waar het nog steeds gevestigd is.

In het oude bedrijfsgebouw in de Rudolfstraat, dat nu een school herbergt, vieren we met een tentoonstelling het 120 jarig bestaan van Rombouts Koffie.
Aan de hand van foto’s en film tonen we hoe Rombouts Koffie zich ontwikkelde. De Rombouts ’film bestaat uit een compilatie van oud beeldmateriaal van de jaren 30 en 70 aangevuld met publiciteitsfilmpjes uit die tijd. We confronteren dit verleden met het heden door foto’s en filmbeelden van de huidige fabriek in Aartselaar.

http://www.antwerpenkoekenstad.be/expo/expo-2016/

One Response so far.

  1. Hoapilt says:
    Circulating 25 hydroxyvitamin d levels and survival in patients with colorectal cancer cialis tablets for sale On December 28 th, 1981, America s first IVF baby Elizabeth Jordan Carr is born

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *