Home » Nieuws » CVAa focust op erfgoed van het bouwbedrijf

CVAa focust op erfgoed van het bouwbedrijf

Samen met onderzoekers en erfgoedzorgers is het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) begin 2015 gestart met een inhaalbeweging in de erfgoedwerking over het bouwbedrijf. Dat erfgoed bestaat zowel uit archief als uit objecten en immaterieel erfgoed, zoals kennis over de ambachten die ermee verbonden zijn.

Aan de hand van prospectie van bedrijfsarchieven zal het CVAa in samenwerking met een aantal partners een gids opstellen van publieke en private archieven die onderzoekers in staat stelt de bouwbedrijven van de 20ste eeuw meer in detail te bestuderen. Zowel architecturale, technische, economische en sociale aspecten komen hierbij aan bod. Specialisten zullen in een aantal themateksten hun licht laten schijnen op enkele aspecten hiervan.

bouwbedrijf_weder097_0

Wederopbouw Sint-Jan-de-Doperkerk Dranouter 1922 (Fotograaf G. Mansy – Archief ViĆ©rin Brugge)

 

Oproep

Het CVAa is op dit moment actief op zoek naar archieven van aannemersbedrijven – van kleine eenmanszaken tot grote bouwbedrijven – om het archiefveld in kaart te brengen. Hebt u vragen of interesse, dan kan u contact opnemen met koen.verswijver@vai.be.

One Response so far.

  1. dobry sklep says:
    Wow, fantastic weblog layout! How lengthy have you been blogging for?

    you made blogging glance easy. The full look of your site is fantastic, as neatly as the content material!

    You can see similar here sklep internetowy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *