Home » Bedrijfsgeschiedenis » Erfgoedcel TERF zoekt bedrijven en winkels met drie generaties op de teller

Erfgoedcel TERF zoekt bedrijven en winkels met drie generaties op de teller

Sommige winkels en bedrijven worden al decennia lang van generatie op generatie overgedragen en bepalen zo mee de sfeer en de herkenbaarheid van een stad of gemeente. En dan is er ook de expertise en knowhow die van vader op zoon, of moeder op dochter, nauwgezet wordt doorgegeven.

Erfgoedcel TERF wil de generatiewinkels en -bedrijven in de regio Roeselare in beeld brengen om zo de herinnering levendig te houden aan de winkels en bedrijven van weleer, maar ook om de recente ontwikkelingen en veranderingen een gezicht te geven.

Foto: www.erfgoedbankmidwest.be, collectie Guido Codron

Foto: www.erfgoedbankmidwest.be, collectie Guido Codron

Tijdens de eerste fase van dit project wil TERF interviews en beeldmateriaal over deze winkels en bedrijven verzamelen. Is je bedrijf of winkel al minstens drie generaties lang actief? En wil je graag je verhaal doen? Neem dan contact op met Astrid Himpens via astrid@bienet.be.

Pas op: enkel winkels of bedrijven uit werkingsbied van TERF (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden) komen in aanmerking!

De verzamelde informatie – getuigenissen, nieuwe foto’s en oude foto’s, documenten en brieven – krijgt een plaats in een virtuele tentoonstelling op www.erfgoedbankmidwest.be. Daarnaast onderzoekt TERF of het mogelijk is de interviews te verwerken in een publicatie.

One Response so far.

  1. FloydObemn says:
    purple pharmacy mexico price list: Online Pharmacies in Mexico – mexico drug stores pharmacies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *