Home » Publicaties » FORT – Het bedrijf van Karel Govaerts in Itegem

FORT – Het bedrijf van Karel Govaerts in Itegem

Recent verscheen een publicatie over het bedrijf FORT, dat vanaf 1925 allerhande voedingswaren produceerde in Itegem (Heist-op-den-Berg) .

Het verhaal van FORT hangt nauw samen met de figuur van Karel Govaerts. Hij stichtte samen met zijn vrouw Marie Verleden een echt familiebedrijf dat een belangrijke rol zou spelen in de Itegemse geschiedenis. In de glorieperiode telde het bedrijf zo’n 600 werknemers. Wat begon met paard en kar evoluteerde tot een bedrijf met honderden vracht- en bestelwagens. Dagelijks reden die uit in het land om de 16.000 winkeliers van voorraad te voorzien. Vooral de FORT-koffie bleef lange tijd populair.

fortboek

Itegemnaar Frans Nauwelaerts stelde de geschiedenis van FORT nu te boek. Hij werkte bijna 25 jaar aan het project, en wilde met het boek een belangrijk stukje cultureel en industrieel verleden van Itegem bewaren. “Uit mijn jarenlange onderzoek naar verhalen en gegevens kreeg ik een vrij eenvormig beeld. De voormalige personeelsleden spraken bijzonder lovend over de heersende familiale stijl van bedrijfsvoering,” aldus Nauwelaerts. “Het verhaal draagt ook een steentje bij aan de kennis van de geschiedenis van de KMO’s in Vlaanderen, een thema waarover tot op heden nog maar al te weinig is gepubliceerd.”

‘FORT – Het bedrijf van Karel Govaerts in Itegem’ (ISBN: 9789090297040) telt 208 bladzijden met 375 illustraties (hardcover). Het boek is uitgegeven in eigen beheer.

Bestellen is mogelijk via de website www.boek-fort-itegem.be.

3 Responses so far.

 1. ecommerce says:
  Wow, fantastic blog structure! How long have you ever been blogging for?

  you made running a blog glance easy. The overall glance of your website
  is wonderful, as smartly as the content material!
  You can see similar here najlepszy sklep

 2. FloydObemn says:
  mexico drug stores pharmacies: cheapest mexico drugs – mexico pharmacy
 3. FloydObemn says:
  mexican mail order pharmacies: mexican online pharmacies prescription drugs – п»їbest mexican online pharmacies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *