Home » Publicaties » Fotoboek ‘Boelwerf in beeld’ herdrukt

Fotoboek ‘Boelwerf in beeld’ herdrukt

Met het faillissement in november 1994 van de Boelwerf in Temse kwam definitief een einde aan de ooit zo welvarende Belgische scheepsbouwnijverheid. Vandaag behoort de Boelwerf tot het industrieel en cultureel erfgoed van het Waasland. Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de sluiting publiceerde rijksarchivaris Johan Dambruyne een prachtig boek over de legendarische scheepswerf.

In het boek ‘Boelwerf in beeld’ wordt de glorierijke en bewogen geschiedenis van het bedrijf belicht aan de hand van meer dan 170 zorgvuldig geselecteerde kleuren- en zwart-witfoto’s.

boelwerfinbeeld

Het fotoboek – een gezamenlijk initiatief van het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen en het Rijksarchief – verscheen in april 2014, maar waar wegens het grote succes was het boek al na enkele weken uitgeput. Daarom heeft het Provinciebestuur beslist om het boek eenmalig te herdrukken. Dit werk mag zeker niet ontbreken in de bibliotheek van al wie belangstelling heeft voor scheepsbouw en maritiem erfgoed.

Het luxueus uitgegeven boek (gebonden en met hardcover) telt 200 bladzijden en kost 25 euro (zonder verzendkosten). Het boek is verkrijgbaar in het Rijksarchief te Beveren (Kruibekesteenweg 39, 9120 Beveren). Bestellingen kunnen ook telefonisch (0479/71.44.74) of via e-mail (johan.dambruyne@arch.be) gebeuren.

One Response so far.

  1. dobry sklep says:
    Wow, awesome weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
    you made running a blog glance easy. The full look of your website is
    excellent, let alone the content! You can see similar here dobry sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *