Home » Mondelinge geschiedenis » Gezocht: herinneringen aan Gevaert

Gezocht: herinneringen aan Gevaert

Naar aanleiding van de herbestemming van het Historisch Gevaertarchief organiseert het intergemeentelijk samenwerkingsverband Azura twee ‘verhalendagen’ over het bedrijf Agfa-Gevaert. Op 22 mei en 5 juni is iedereen welkom met kleine en grote verhalen over de impact van Gevaert op het dagelijkse leven van haar werknemers. Het initiatief is een onderdeel van een reeks publieksprojecten rond de culturele impact van Gevaert in de Antwerpse Zuidrand.

Werkte jij of je naaste familie tijdens de hoogdagen voor Gevaert in Mortsel? Misschien heb je nog een foto van je grootouders die emigreerden naar Mortsel of omstreken om te werken bij Gevaert ? Een foto, brief of postkaart uit die tijd, of een object waar klein of groot verhaal achter zit?

Inpakzaal Agfa Gevaert – Collectie FOMU

Inpakzaal Agfa Gevaert – Collectie FOMU

Op zondag 22 mei en zondag 5 juni is iedereen welkom om verhalen en anekdotes op te laten tekenen en foto’s, brieven en voorwerpen te laten registreren. De verhalen worden opgenomen op digitale Film- en Beeldbank van Azura. Zo bouwen we aan het collectieve geheugen over de hoogdagen van Gevaert en leggen we de culturele geschiedenis vast voor de toekomst.

Inschrijven vooraf is niet verplicht maar wel aan te raden en kan via verhalendagengevaert@mortsel.be of 03/444.17.57. Het Fotomuseum Antwerpen schenkt alle deelnemers een toegangsticket voor de expo Photography Inc., waarin een deel van de collectie van Gevaert te zien is.

2 Responses so far.

  1. SynoGut says:
    SynoGut is an all-natural dietary supplement that is designed to support the health of your digestive system, keeping you energized and active.
  2. Dianat says:
    This was both informative and hilarious! For further reading, check out: LEARN MORE. What do others think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *