Home » Jubilea » Jules Destrooper zet 125 jaar oude ‘lukken’ in de kijker

Jules Destrooper zet 125 jaar oude ‘lukken’ in de kijker

De ‘lukke’, de bekende natuurboterwafel van Jules Destrooper, wordt dit jaar 125 jaar oud. Om de verjaardag van zijn paradepaardje te vieren zette het West-Vlaamse bedrijf het inititiatief ‘Lucky Art Parade’ op poten. Bekende Vlamingen maakten een artistieke interpretatie van het koekje.

In 1890 startte Jules Destrooper met het bakken van een eigen versie van de Vlaamse natuurboterwafel. Toen was het bakken van de ‘lukke’een nieuwjaarstraditie. Het was namelijk de gewoonte om als kind je peter of meter te gaan ‘lukken’ of gelukkig Nieuwjaar te wensen. In ruil voor deze nieuwjaarswensen kreeg men dan dunne, harde wafeltjes cadeau.

lukken

Het bedrijf wil deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan, en kwam met de ‘Lucky Art Parade’ op de proppen. 29 bekende Vlamingen zijn gevraagd om een uitvergrote ‘lukke’ op hun eigen creatieve manier te beschilderen en te bewerken. De kunstwerken zullen worden geveild voor een goed doel. Vanaf 27 april zullen de koeken in negen verschillende plaatsen in heel Vlaanderen te zien zijn.

Meer info: www.luckyartparade.be

One Response so far.

  1. FloydObemn says:
    buying prescription drugs in mexico online: mexico pharmacy – mexican border pharmacies shipping to usa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *