Home » Jubilea » MIVB viert 60e verjaardag met reeks activiteiten

MIVB viert 60e verjaardag met reeks activiteiten

De MIVB viert dit jaar officieel haar 60ste verjaardag met een reeks activiteiten. Op het programma staan onder meer de lancering van een game, een nieuw kostuumpje voor Manneken Pis, een tentoonstelling met foto’s van toen en nu en een opendeurdag.

De MIVB is in haar bestaan enorm geëvolueerd. Hoewel ze dit jaar officieel 60 jaar bestaat, is er reeds sinds het midden van de 19de eeuw openbaar vervoer in Brussel. Het is echter pas in 1954 dat alle afzonderlijke operatoren gegroepeerd werden in de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel.

Er bestaan zeer nauwe banden tussen de stad en haar openbaar vervoer. De MIVB speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van Brussel en haar wijken, net zoals het Gewest, dat in 1989 werd opgericht, op haar beurt de groei van de MIVB mogelijk maakte.

De tram vormt de rode draad door die geschiedenis, een tram waar de Brusselaar aan gehecht is. Wat begon als de paardentram en evolueerde naar de kleine tram die Brel bezong in “Madeleine”, is intussen uitgegroeid tot de hypermoderne en comfortabele T3000 of T4000 die meer dan 250 reizigers tegelijk kan vervoeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *