Home » Nederland » Voorjaarsbijeenkomst Stichting Bedrijfgeschiedenis op 17 juni in Deventer

Voorjaarsbijeenkomst Stichting Bedrijfgeschiedenis op 17 juni in Deventer

De Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis organiseert op vrijdagnamiddag 17 juni haar voorjaarsbijeenkomst in het Havenkwartier in Deventer. Het Havenkwartier is een karaktervol gebied waarin industrieel erfgoed, creatieve ondernemers, kunst en cultuur, horeca, bouwen en wonen gecombineerd worden met een nog werkzame binnenhaven.

ankersmit

Sam Visser van de Werkgroep Geschiedenis van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) zal tijdens deze bijeenkomst spreken over bedrijfsgeschiedenissen van grote industri├źle spelers zoals Auping, Stegeman en Ankersmits Textielfabrieken. Vervolgens wordt een wandeling gemaakt door het havenkwartier van Deventer, waarbij een bezoek wordt gebracht aan start-ups die in de oude loodsen zijn gehuisvest. Er wordt afgerond met een borrel.

Programma
13:00 – 13:30 Aanloop in Food Dock (Zuiderzeestraat 2, Deventer)
13:30 – 15:00 Lezing Sam Visser
15:00 – 16:00 Rondleiding Havenkwartier
16:00 – 17:00 Borrel

De voorjaarsbijeenkomst is gratis voor de leden van de Stichting Bedrijfsgeschiedenis. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom, maar aan hen wordt een bijdrage van 15 euro gevraagd. Aanmelden via Erik Nijhof. Alle deelnemers krijgen na afloop een goodie-bag met twee SIED-publicaties: een bedrijfsgeschiedenis over Drukkerij Salland en een bedrijfsgeschiedenis over Auping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *